Opråb!

I dag kan man læse på comon.dk at kun 3 ud af 10 private computere i Danmark er beskyttet af et antivirus program.
Dem der har lavet undersøgelsen undrer sig lidt over det resultat. For Danmark er tilsyneladende en bundskraber i forhold til resten af landene i Norden.
Nu har jeg rodet med computere siden jeg fik min første i 1982 (det var en ZX81) og har siden fulgt med i udviklingen. Det har været en udvikling på godt og ondt, heldigvis med mest godt. Desværre er der altid nogen i den globale landsby som vil stjæle, svindle og ødelægge – ligesom i den virkelige verden.
Jeg vil opfordre ALLE til at få installeret et antivirus program på deres PC OG huske på at holde det opdateret.
Desuden er det temmelig klogt at få installeret en firewall og med jævne mellemrum køre et program, der kan fjerne spyware m.m. Hvis du ikke ved hvad jeg skriver om, så søg efter emnerne på internettet, sæt dig ind i hvad det betyder for dig og gør noget ved det.
Hvis man har en privat PC med billeder, dokumenter, bankoplysninger, mails osv. og samtidigt anvender internet (hvilket jeg formoder langt de fleste gør) så SKAL man altså beskytte sig mod eksterne farer. Låser du måske ikke din hoveddør hver gang du tager hjemmefra? Forlader du din bil med åbne døre? Nej, vel – se at få beskyttet dine private ejendele, også på den private PC. Der er ingen undskyldninger for at lade være.
Se mere hos Komputer for alle under “25 tips til total sikkerhed på nettet”
 

Skriv et svar