Purløg i en klimamæssig betragtning

Jeg er lige kommet hjem efter et besøg i det lokale supermarked. Jeg vil ikke nævne navnet på supermarkedet – lad os bare sige at de har haft deres problemer at slås med i år efter at være blevet afsløret i snyderi med visse varer.
Nå, men denne gang blev jeg lidt overrasket i grøntafdelingen. Man kan få 3 forskellige(?) slags purløg. Noget i bundter og noget i små potter. Overraskelsen består i at oprindelseslandene er henholdsvis Danmark, Kenya og Indien. Hvad pokker er det nu for noget? Den danske purløg (i potte) er selvfølgelig dyrest lige når man køber den, men er det også den dyreste på længere sigt?
Hvorfor importerer et supermarked dog purløg fra Kenya og Indien? Jeg ved godt at det handler om prisen, prisen og prisen. Men det er lige præcist der det halter i disse klimatider.
Jeg gætter på at den 10’er man kan spare ved at tage den udenlandske purløg senere bliver til tusindevis af kroner i ekstra udgifter som hver enkelt forbruger i Danmark skal af med, når der skal ryddes op i CO2 svineriet. Det ville da være skæbnens ironi, hvis vi i Danmark skal aflevere penge til netop disse lande som kompensation fordi de ikke selv har råd til at finansere klimaforanstaltninger.
Kære medforbrugere, hjælp mig med at være med til at stoppe dette klimaidioti som butikker og varehuse er med til at holde igang. Lad være med at købe de varer, inkl. purløg, som rejser så langt for at konkurrere med fuldkommen tilsvarende varer, der er produceret lige om hjørnet. En lille indsats fra hver enkelt vil sammenlagt blive til et stort.

Skriv et svar