Afdeling K1

Allu
Onsdag den 1. september blev så min første arbejdsdag på afdeling K1. Sikke dog en omvæltning, når man har været på den samme afdeling i næsten 10 år ! Der er mange nye indtryk, der lige skal bundfælle sig og jeg føler mig lidt som røv og nøgler i øjeblikket. Det er svært at være ny. Det har jeg det ikke så godt med. Jeg hader, når jeg ikke ved hvor tingene er og hele tiden skal spørge om alting. Nå, men jeg må jo bare konstatere, at al begyndelse ka’ være svær og at jeg jo nok skal finde ud af det, som tiden den går. Det håber jeg.
Jeg må dertil sige, at det er et rart personale, der er på afd., som er villige til at hjælpe, hvis der er brug for det. Det er en blandet gruppe både med danske og grønlandske personaler. Det er faktisk rart.
Om torsdagen startede der så endnu en ny dansk sygeplejerske. Jeg troede, at det var løgn, da jeg så hvem det var. Hun har været studerende, på den afdeling jeg kommer fra i DK ! Det var altså en pudsig oplevelse. Min umiddelbare reaktion da jeg så hende var: ” Hej Dorthe. Hvad pokker laver du helt heroppe ? “. Verden er altså lille nogen gange. Hun skal være på afdelingen i 1/2 år.
Jeg må allerede nu konstatere at den administrative del af arbejdet er lidt tung. Jeg synes, at der bliver brugt meget tid på det, især fordi at der ikke bruges computer til bestilling af blodprøver, indlæggelse, udskrivelse, madbestilling o.s.v. Der føler jeg, at jeg er blevet bombet flere år tilbage i tiden. Det er en svær kamel at sluge. Brokke sig over det går jo heller ikke for så tror jeg, at de bliver trætte af mig rimeligt hurtigt. De ved selvfølgelig godt hvad en pc’er er og bruger den da også til enkelte ting, men er ikke så langt fremme endnu. Pu-ha da !
Maden er også et kapitel for sig. I lørdags skulle de have suasaat (sælkødsret), og det fik Dorthe og jeg så prøvet at servere for første gang. Det er specielt både hvad udseende og lugt angår. Dorthe var ved at gylpe, da vi lettede på lågene i madvognen. Vi fik det da serveret og de fleste spiste op, særligt grønlænderne er glade for det. Vi fandt så ud af, at retten ikke var blevet serveret helt korrekt men pyt nu med det. Så er vi bare blevet klogere til næste gang, der skal serveres suasaat !
Idag skal jeg så introduceres til min første aftenvagt. Det bliver nok også noget af en oplevelse.
Baaj

Skriv et svar