Kaffemik

Ajunngilaq ? ( Går det godt ? )
Enhver der har været på Grønland, ved også hvad det er. Det er en del af grønlands kultur, skik og tradition og har været og er stadig meget populært. En måde at fejre f.eks. fødselsdag på. Der bliver serveret et overdådigt kagebord med kaffe og sodavand til.
Man bliver inviteret fra et bestemt tidspunkt, men de fleste kommer bare, når de har tid. Der er ingen sure miner, hvis man kommer ” for sent “. Det er en fin afslappende måde at gøre det på. Det kan stressede mennesker lære noget af !
Det er heller ikke meningen, at man bliver hængende i flere timer. Man bliver til 1 kop kaffe eller 2 og så går man igen for at gøre plads til de nyankomne. Det hænger også sammen med, at boligerne heroppe ikke er specielt store, så derfor rejser man sig og går af høflighed. På den måde får alle en plads ved bordet.
Det skal man lige vænne sig til, når man er vant til en anden form for fest. Jeg synes faktisk, at det er uhøfligt at gå så tidligt, efter man er kommet. Sær fornemmelse.
Vi har været til kaffemik et par gange, men hos danskere og jeg tror, at vi laver vores egen form for “mik”. Jeg kunne godt tænke mig at prøve det hos en vaskeægte grønlandsk familie ! Det ku’ være sjovt. Mon ikke også der bliver mulighed for det på et tidspunkt ?
Takussaagut ! ( Vi ses ! )

Skriv et svar