En usædvanlig dag

Det har været en god dag.
Mathilde har fået plads i børnehave. Den ligger lige nedenfor, hvor vi bor, på Gertrud Rasksvej og der er ca. 5 minutters gang derhen.
Tidligere på dagen var Susanne på kommunen for at rykke for et svar på børnehaven og fik beskeden, at der skam ikke var nogen plads og der var en venteliste på 2 år. Vi var lettere chokkeret i nogle timer og Susanne var klar til at pakke det hele sammen igen. Så fik vi en opringning fra kommunen, hvor de undskyldte meget, men vi havde fået en forkert besked af deres medarbejder (som i øvrigt lige var startet på nyt job). Den nye besked lød, at Mathilde kunne starte i børnehave den 1. september. Derefter kunne vi alle ånde lettet op.
Den anden gode hændelse er at jeg endelig fik min første helikoptertur til to af TELE’s sites ude i ødemarken. Det var en meget flot oplevelse at flyve over fjelde og fjorde i klart solskin, så vi rigtigt kunne se det hele. Vi havde en mellemlanding på toppen af et fjeld, som skulle være 1816 meter højt. Hold kæft en udsigt! Her satte vi to medarbejdere af ved en radiostation (QING) og jeg og min kollega fortsatte videre med helikopter til vores radiostation (OQUM), hvor vi skulle arbejde.
Vi blev sat af helikopteren med vores udstyr og det var en lidt underlig fornemmelse at se helikopteren flyve væk og vide at jeg og min kollega var de eneste mennesker i 100 km omkreds.
Vi fik ordnet vores arbejde og havde tid til at kigge på naturen. Det er simpelthen uden sammenligning at stå i et så uberørt område af den størrelse og vide at mennesker stort set ikke bevæger sig i området. Der var flere rensdyr i nærheden og jeg kom så tæt på et af dem som 30 meter, inden den stak af.
Turen hjem var mindst ligeså spændende. Vi hentede også vores kollegaer på den anden radiostation og landede atter i Nuuk omkring kl 15:00 i eftermiddags.
Hvilken oplevelse! Og så er det en del af ens arbejde!
Jeg har lagt nogle foreløbige billeder fra turen i fotoalbummet. De er ikke så gode, da de er taget med kameraet i min telefon. Min kollega har lovet mig en kopi af dem han tog.

Skriv et svar