Umiddelbart ville jeg ikke have troet, at der var særlig frodigt her på Grønland, når jeg har set billeder heroppefra. Når jeg går rundt i fjeldet, så er der faktisk en del grønt og en del forskellige blomster at kigge på og beundre. Der er en del mælkebøtter rundt omkring og hvem skulle tro det på disse breddegrader ! Hvis man går ned i den gamle bydel er der en del flotte og meget frodige haver. Det er utroligt, når jeg tænker på klimaet, at det kan overleve. Først tænkte jeg ikke så meget over det men så hov…. Naturen er facinerende.
Der har været enkelte dage, hvor vejret har vist sig fra den smukke side. Sol og blå himmel. Det er selvfølgelig skønt og man kan virkelig få noget ud af dagen. Heroppe føles det nemlig som om, at nat og dag flyder ud i et. Det skal man godt nok vænne sig til, så man ikke sidder oppe den halve nat. Nu sidder jeg lige og kigger i Nuuk Ugeavis og der står, at der er:
daggry kl 01.29
solopgang kl. 03.03
solnedgang kl. 21.08
mørke kl.22.38
Ka’ I se hva’ jeg mener ?
Solen når nærmest kun at gå ned bag fjeldet, så står den sku’ op igen over det næste ! Det er meget uvant men også sjovt at opleve.
Frisk mælk er en god ting, hvis man vil give 37,95 kr. for 1 liter ! Jeg var ved at dåne, da jeg så det første gang. Derfor drikker vi UHT behandlet mælk, da det koster det samme som frisk mælk i DK. Vi har efterhånden vænnet os til det. Det går an.
Det er dyrt at handle heroppe. Man kan meget hurtigt få købt for en formue selvom det er dagligvarer man putter i vognen. Tænk man kan helt komme til at savne Netto !
Nå klokken er ved at være mange, så jeg slutter for denne gang.

Skriv et svar