Juletræ

Her går det nogenlunde – juletravlheden har så småt indfundet sig uden at forårsage større katastrofer.
I torsdags måtte jeg hente Mathilde i skolen efter 1. time fordi hun havde fået feber og i løbet af dagen steg temperaturen og det kulminerede om aftenen med at hun brækkede sig ud over sofaen. Derefter fik hun det bedre.
Susanne havde nattevagt mellem onsdag og torsdag, så hun prøvede på at sove mens jeg og Mathilde forsøgte at være stille hele dagen ovenpå. Det klarer man med hjælp af en varm dyne, slik i tilpasse mængder og DVD-film.
Da Susanne vågnede, så hun kunne se efter Mathilde, kæmpede jeg mig gennem vintervejret ned i byen for at få købt julegaver. Det er fan’me svært at finde på noget at give dem i julegave, når de alle tre også har fødselsdag i december. Og så er udvalget i Nuuk City jo ikke ligefrem enormt, men det er dog muligt at finde noget.
I går lørdag havde Susanne dagvagt og herhjemme sov vi længe. Omkring middag gik vi en tur i Kamik (den lokale købmand) for at hente forsyninger til frokost og filmkiggeri. Vi købte også et juletræ. Heroppe er det sjovt nok rimeligt nemt at få fat i et juletræ – de ankommer i god tid i containere fra Danmark og sælges flere steder i byen. Prisen for årets træ var kr. 250,-, hvilket vel er fair nok, når man tænker på hvor langt det har rejst. Det eneste problem er at man ikke kan se det før man kommer hjem – det er pakket ind i net. I containeren tager man et, der fylder mest i nettet og som har en god top – og så håber man resten er nogenlunde pænt.
Nåe ja, vi har jo ikke bil, så jeg måtte slæbe det hjem på skulderne – godt der ikke er længere end 1,5 km.
I dag er vi startet blødt ud med en stille gang morgenmad og Mathilde plager allerede om at vi skal i svømmehallen. Hmm… det blæser udenfor og det er -8 grader, Mathilde virker helt frisk igen… måske smutter vi i svømmehallen senere.

Skriv et svar