Nordlandet

Nordlandet………….. Lyder næsten som titlen på en spændingsroman, ikke ?
Igår var vi ude og sejle sammen med en af Jakob’s kolleger fra Tele, hans kone og plejedatter.
Denne gang gik turen til Nordlandet som ligger forholdsvis tæt på Nuuk. Først sejlede vi om bag Sermitsiaq for at kigge lidt på vandfaldene. Der ligger en stor gletscher på toppen som producerer temmelig meget vand. Det var også meget tydeligt med alle de mere eller mindre store vandfald, vi kunne se. Flot syn ! Da vi sejlede væk derfra, får man virkelig et indtryk af, hvor stor gletscheren er.
Da vi nåede frem til Nordlandet, gik vi i land og kiggede lidt nærmere på området. Det var både en tør og våd fornøjelse.
Herinde var der også en masse smeltevand fra de store mængder af sne der lå og stadig ligger rundt omkring. Ungerne og jeg kunne ikke dy os for en rask sneboldkamp midt i varmen. Meget kontrastfyldt med varmt sommervejr og sne. Meget af vegetationen var knastør og velduftende. Det er svært at forklare, man bliver nødt til at være der selv. En masse små, yndige blomster på vej op i lyset.
Masser af tegn på dyreliv herinde. Rensdyr.
Igen larmende stilhed, fred og ro. Man kan næsten høre sit eget hjerte slå, hvis man lige giver sig tid til at høre efter.
Det må være dejligt at have sommerhus sådan et sted. Der lå også flere små hytter herinde.
Da vi sejlede væk fra Nordlandet skulle der lige fiskes lidt, men det var der ikke det store held med. Det eneste der kom på krogen var tang og en lille bitte musling. Der var ellers en masse fisk men ingen bed på krogen.
Så gik turen hjemad igen og vi kan se tilbage på endnu en dejlig tur ud i det grønne.

Skriv et svar