Vintervejr

De sidste tre-fire dage er sneen væltet ned om ørerne på os. På én dag faldt der ca. 20 cm sne eller ca. ligeså meget som en hel dansk vinter ( tror jeg).
Veje og stier er spejlglatte og uanset om man kører i bil eller går, så skal det ske med stor varsomhed.
I Danmark udkommanderes den samlede flåde af snerydningskøretøjer, inden det første snefnug rammer asfalten. Umiddelbart efter kastes der adskellige 1000 ton salt for at sikre at de danske trafikkanter stadig kan køre for hurtigt på alle veje :-).
I Grønland er det lidt anderledes. For det første anvendes der ikke salt på vejene – det vil formentligt kun have en begrænset effekt. For det andet er det tilsyneladende ret tilfældigt, hvornår man vælger at fjerne sne og is fra vejene. Som regel smider man bare grus og småsten på vejene og ser tiden lidt an.
Any way – ungerne og jeg synes det er dejligt med sne og det er vel og mærke sne som bliver liggende så den kan bruges! Mathilde og Mads har fået nye bobslæder og vi er ofte ude og køre i sneen. Nu har vi tre også anskaffet os noget ordentligt tøj, der kan anvendes. Susanne har endnu ikke fundet et par moderigtige overtræksbukser (suk), så hun deltager ikke endnu.
Til de korte nyheder:
Mads var hos tandlægen i går for at få ordnet et hul i en tand. Det var ikke noget der lige passede herren. Men det lykkedes til sidst at få ordnet det efter behørig lokalbedøvelse….
Efter starten i børnehaven er Mathilde begyndt at sige grønlandske ord og en gang i mellem går hun rundt og synger dele af en grønlandsk børnesang. Det lyder meget sjovt.

Skriv et svar