Det er blevet hverdag

Vi har efterhånden være i Nuuk i 3 måneder og nu begynder omridset af en almindelig hverdag at tegne sig. Efter at Susanne er startet på job er den daglige rytme ved at indfinde sig. Susanne har også fået skiftende vagter på Sana ligesom på Hillerød sygehus, så hverdagen skal stadig koordineres for at få tingene til at hænge sammen. Men det kan vi sagtens finde ud af – vi har jo års erfaring i at få det hele klaret på trods af skiftende vagter.
Der er alligevel nogen ting, som er anderledes end i DK. Vi bor faktisk temmelig tæt på centrum af Nuuk har har alting lige i nærheden: skole, børnehave, butikker, job, træningscenter, biograf m.m. Det er en lidt uvant oplevelse efter at have boet i udkanten af Fredensborg i næsten 11 år og vi altid har haft transport til alting.
Det har givet os stof til eftertanke – specielt når vi engang vender tilbage til DK og skal vælge et sted at bo.
I den sidste weekend viste en del af medaljens bagside sig. Susanne havde 4 nattevagter hen over weekenden og det betyder jo, at hun skal sove i dagtimerne. Så stod jeg med alle talenterne og skulle finde på noget ude i byen så Susanne kunne få fred til at sove herhjemme. Det lykkedes delvist og Susanne slap nogenlunde gennem weekenden. I DK var dette ikke noget problem, idet jeg blot tog bilen og kørte til f.eks. mine forældre i Roskilde – det kan jeg bare ikke her! Susanne vil presse på overfor Sana, så hun i det mindste slipper for nattevagter i weekenden.
Når vi har fri er vi alle fire sammen det meste af tiden, da vores bekendskabskreds endnu er ret lille heroppe. Vores favorit aktivitet er svømmehallen, hvor Mathilde har gjort store fremskridt mht. at svømme. Nu bruger hun kun en badering og svømmer med mig og Mads ude på det dybe vand. Nåe ja Susanne har i denne uge endelig fundet en badedragt hun selv synes hun kan være bekendt at svømme i (kvinder!) så hun kan deltage med os andre.
En pudsig ting der viser at verden måske er lille, er at jeg har mødt 3 af mine gamle skolekammerater fra Nyborg Gymnasium heroppe. Én af dem arbejder på Mads skole som lærer (mens hun læser ved siden af!) og de to øvrige er ansat i hjemmestyret.
Nå, ikke mere nu. Susanne har aftenvagt, jeg har tjansen med ungerne og Mathilde trænger til at blive vasket (hun ligger på madressen ved siden af skrivebordet og synger børnesange i takt med en CD der kører i baggrunden – støn!)

Skriv et svar