Er alting perfekt?

Er alting perfekt? … Forhåbentligt ikke!
Mennesker, der er perfektionister, har en forøget risiko for at få stress. Ofte vil de slet ikke forbinde det med stress og kan komme til at overse stresssymptomerne. Hver gang, der er noget, der går dem på, så får de stresshormoner i blodet.
Der er nogle erhverv, hvor perfektionisme er en stor fordel. Men i de fleste erhverv er det faktisk en ulempe. Ikke at man skal være sjusket og ligeglad, slet ikke, men ofte er 90 % bedre end 100 %. Som perfektionist kommer man nemlig let til at bruge FOR meget tid på opgaverne i forhold til udbyttet. De sidste 10 % tager nemlig ofte uforholdsmæssig lang tid. Når du laver én ting, så er der en anden ting, du ikke laver.
Spørg ofte dig selv, om du kan bruge tiden bedre!
På hjemmefronten gør perfektionisme ofte det, at fokus er på ikke-vigtige ting. Det betyder desværre ofte, at man mister fokus på noget af det, der er vigtige her i livet. Når man på et tidspunkt kikker tilbage på livet, så er det sjældent alt det perfekte, som tæller mest. Pas på, at perfektionismen ikke går ud over det, der giver livsværdi.
Spørg ofte dig selv, om det du laver giver livsværdi!
Kilde:
Bjarne Toftegård – Stressspecialist, foredragsholder, coach og forfatter
www.forebygstress.dk

Skriv et svar