Sådan undgår du automatiske in-app køb

Der er på det seneste dukket en del historier op på nettet om at børn har foretaget in-app køb inde fra gratis spil og applikationer på telefoner og tablets og dermed givet forældrene regninger på en anseelig størrelse.
Min personlige holdning til denne forretningsmodel med in-app køb er at det helt burde forbydes. Det er i dag svært for mange mennesker, som ikke lever inden for it-verdenen, at gennemskue hvordan man undgår fælderne ude i online butikkerne – uanset om det drejer sig om Apple, Google eller Microsoft.
Beep på tv2.dk har flere artikler om emnet og jeg har tilladt mig at kopiere følgende fra artiklen “Syv-årigs mobilspil lænsede konto for 10.000 kroner“:
Sådan undgår du uventede app-regninger

Heldigvis behøver det ikke at nå så vidt. Har du installeret iOS 6 er der gode muligheder for at lave forældrekontrol på din iPhone eller iPad. Med det nye styresystem kom der nemlig en ny funktion, “™Forenklet Adgang“™, som gør det muligt at spærre for adgangen til bestemte apps og funktioner.
På den måde kan du som forælder have fuld kontrol over, hvad ungerne roder med, så du ikke får et chok næsten gang, du tjekker bankkontoen.
Uanset hvilken smartphone du har, er det også muligt at slå ‘In-App Purchases’ fra, så der ikke kan tilkøbes ekstra indhold inde i en app. Det er hurtigt og nemt – sådan gør du:
iOS
Gå i ‘Indstillinger’ > ‘Generelt’ > ‘Begrænsninger’. Nu bliver du bedt om at lave en pinkode, som skal bruges, hvis du sidenhen vil ændre indstillingerne igen. Overvej, om det skal være en anden pinkode end den, du allerede har på telefonen, og som ungerne måske kender. Tryk herefter på “™Slå begrænsninger til”™, og under punktet “™Tilladt indhold”™ vælger du nu at slå “™Indkøb i programmer”™ fra.

Android
Åbn Google Play-app”™en, tryk på “˜Menu”™ > “˜Indstillinger”™. Nu vælger du “™Angiv eller skift pinkode”™. Skriv en pinkode (to gange) og tryk “™OK”™. Herefter skal du markere boksen “™Brug en pinkode til køb”™.
Windows Phone
På Windows Phone kan dit barn brænde alle de Microsoft Points, som du har fyldt på din Windows Live-konto, af. Men der kan ikke købes flere point uden dit brugernavn og kodeord samt din sikkerhedskode på dankortet.

Skriv et svar