Efterårsferien 2009

ParisNu er efterårsferien allerede ved at være godt brugt, men vi fik da noget ud af den. I år valgte vi at tage en tur med ungerne til Paris. Jeg bookede fly og hotel hos DSB rejsebureau og købte “Visite Paris” (bus, tog og metro billetter) hos Arte udland.
Selve transporten frem og tilbage gik fint; fly, tog og metro opførte sig som man kan forvente. Charles De Gaulle lufthavnen er dog noget af et mysterium og den kræver lidt kendskab. Men vi fik da lært at hvis du vælger at gå til boarding området, så er det slut med at shoppe eller få noget at spise. Hvis man fra boardingområdet vælger at gå til sin gate, så passerer man først da security og så er det slut med toiletbesøg!
Så man skal først checke ind, Derefter shoppe/spise m.m. og så derefter gå til boardingområdet, gennem security og til gaten.
Hotellet var Hotel Au Pacific som ligger på Rue Fondary ved metrostationen Avenue Emile Zola. Det er et hotel med 2½ stjerne. Ikke noget luksus, men der er bad og en seng at sove i og så har de gratis Wi-Fi forbindelse til internettet. Morgenmaden var inkluderet i prisen. Vi havde bestilt og fået to dobbeltværelser med en forbindelsesdør og det fungerede godt. Der var ikke dyner på sengene, men det velkendte koncept med lagener og tæppe i flere lag. Så man vågnede om morgenen med det hele rodet sammen.
Vi fik tiden til at gå med at shoppe, gå tur, køre bus og metro og så lege turister. Vejret var rigtigt godt: blå himmel og mellem 13-16 graders varme. Når det blæste eller man stod i skygge, så var det noget koldt.
Vi fik set lidt af Paris, men slet ikke nok. Vi havde også valgt ikke at tage i EuroDisney, det bliver næste gang. “Plastic-world” må vente lidt endnu.
Et tip, når du færdes rundt i Paris: til Ipod touch og Iphone findes der flere applikationer med kort – både til adressesøgning og planlægning af ture med tog/metro. Der findes også et online kort for tog/ metrokort her: Plan Interactif des transports en Ile-en-France
Der ligger nogle af billederne fra vores oplevelser i Paris i fotoalbummet.

Skriv et svar