Fødselsdag og julefrokost

Den 3. december havde Mathilde fødselsdag. Den fejrede vi om morgenen, hvor hun fik sine gaver. Hun fik bl.a. sin egen ghettoblaster af sine forældre – den gave kommer vi nok til at høre mere til – Hun starter i hvert fald nogen morgener lidt tidligt med at spille diverse børnesange. Anyway – om eftermiddagen gik Susanne ned i børnehaven med boller og to lagkager til den stue, hvor Mathilde går. Det hele blev spist.
Susanne havde inviteret nogle kollegaer og deres unger hjem til noget julehygge om aftenen. Jeg smuttede derimod ned til Hotel Godthåb for at holde julefrokost kl.18:30 sammen med kollegaerne hos TELE.
Hvordan holder man så julefrokost i Grønland. Ja, det minder faktisk om en dansk julefrokost med det hele. Da vi alle var ankommet sikkert til Hotel Godthåb gik vi i gang med at indtage maden. Udvalget af retter var meget fint og der var masser af grønlandske råvarer – hovedsagelig fisk tilberedt på flere forskellige måder. Der var også de traditionelle danske retter som marineret sild, flæskesteg, frikadeller, fiskefileter med mere. En stor del af tiden gik med at spise og drikke – kun afbrudt af et par selskabslege og amerikansk lotteri. Lotteriet var faktisk meget skægt, man købte lodder og hvis de blev udtrukket vandt man en tidlig julegave. De fleste af julegaverne kom fra leverandører og sponsorere.
Det var dog lidt ærgerligt, at lokalerne vi havde lånt, blev åbnet for alle efter kl. 23:30 – så lige pludselig væltede det ind med festglade mennesker, så julefrokosten hurtig gik i opløsning. Det var dog sjovt alligevel og da klokken blev ca. 02:00 var jeg helt færdig og vandrede hjem i kulden.
På lørdag er det Susannes tur til en omgang julefrokost med kollegaerne og på søndag har Mads fødselsdag – december er en lang fest!
De korte nyheder:
Mathilde har taget en skoleparathedsprøve i børnehaven – det gør ungerne i Grønland – og det lader til at Frøken Jensen er parat til at starte i 1. klasse til sommer – hun scorede 55 af 60 mulige point i prøven.

Skriv et svar