Energibesparelser i netværksinstallationer

HP ProcurveVi hører meget om bæredygtighed indenfor byggeri, transport, energiforsyning og flere andre områder, men ikke ret meget indenfor it-verdenen. Det er så ikke helt sandt, der bliver kigget meget på energibesparelser i serverrum og datacentre, hvor virtualisering af servere allerede har givet store gevinster.
Vi skal nu også høre om energieffektivisering af selve datakommunikationen på netværk. Firmaet D-link er startet hårdt ud med ny teknologi, som f.eks. justerer energibehovet i netværket alt efter, hvor langt væk f.eks. en PC sidder i forhold til den switch den er forbundet til. Desuden ser D-link på muligheden for at nedjustere/slukke for enheder som forsynes via PoE.
Det skal nævnes at D-links tiltag ikke er standardiserede endnu.
Læs mere om D-links tiltag her
Der findes også en international organisation kaldet GreenTouch, som arbejder med energibesparelser på datakommunikation. Deres ambitiøse mål er at reducere energiforbruget i verdens ICT netværk med en faktor 1000.
Du kan læse mere om GreenTouch her
HP/3Com er også med på bølgen med at finde energibesparelser og er aktiv i Green Grid, Energy Star Partner og IEEE P802.3az Energy Efficient Ethernet Task Force.
Du kan læse mere fra HP/3Com her

Skriv et svar