Hvordan er det så at være tilbage?

Det spørgsmål har jeg forsøgt at besvare mange gange efterhånden som vi møder familie, venner og gamle bekendte. Ja, hvordan er det egentligt at komme tilbage til Danmark efter at have boet i Grønland?
Jeg synes det er svært at forklare, der er mange faktorer som har indflydelse på ens sind, alene af den grund at man flytter sin familie fra et sted til et andet. Derudover er jeg meget glad for Grønland, så det gør det ikke lettere at svare med en enkelt sætning.
Hvis jeg helt alene suværent kunne bestemme, uden at fornærme min egen lille familie, så ville jeg nok gerne bo lidt længere tid i Grønland. Livet i Grønland er enkelt, jeg mener hermed ikke simpelt, men det føles mere frit i forhold til livet i Danmark. Der er masser af plads og hjerterum. Man lever ikke i “kasser” på samme måde som i Danmark – bare se på, hvordan f.eks. husejerne i Danmark hegner ejendommen ind, så man ikke er i tvivl om hvem der ejer hvad!
Ulemperne ved at bo i Grønland er næsten indlysende – store afstande, dyr og besværlig transport og trods alt færre muligheder og udvalg af varer og tjenester – men det er faktisk ikke altid en ulempe! Man lærer blot at være tålmodig og at tilpasse sig omstændighederne.
Jeg vil dog allerhelst bevare min egen familie intakt og derfor ønsker jeg kun at bo der, hvor vi allesammen trives, så må jeg opfylde mine egne drømme på et senere tidspunkt, når og hvis mulighederne byder sig igen. 🙂
Nyt fra boligfronten: suk.
God weekend!

Skriv et svar