Testværktøjer

“A fool with a tool is still a fool” – Grady Booch

31-super-tool-300-eodVigtigt: Hvis du bruger et værktøj, sørg for at det er det rigtige værktøj til den rigtige opgave, og sørg for at du behersker værktøjet.

Udarbejd en værktøjsstrategi og hav en organisation der er entydigt ansvarlig for testværktøjet. Sørg for at få forankret værktøjet i en driftorganisation og sørg for en værktøjsansvarlig der definerer funktionalitet og stiller krav til driften.

Testværktøjet skal understøtte arbejdet. Der er ingen værktøjer der fungerer optimalt lige ud af boksen. Alle værktøjer skal tilpasses og indpasses.

Det er et faresignal, når man begynder at omgå mangler eller svagheder ved værktøjet. Eksempelvis, hvis man er nødt til at foretage supplerende dataopsamling i et regneark ved siden af eller hvis der skal et andet værktøj i brug for at flytte/udtrække data. Det kan medføre fejl i registreringer af resultater eller ved fortolkning af resultater. Resultaterne kan være mangelfulde. Hvem kender til omgåelserne? Hvem ved hvordan værktøjer nu skal vedligeholdes?

Hvis testværktøjet ikke længere understøtter det der er brug for, så smid værktøjet ud og erstat det med et andet!